Jumaat, 30 Ogos 2013

Suka Suki Aidilfitri# 3 Syawal

Hari ke 3 syawal, mmg kami x de plan nk ke mana2.Lg pun setiap kali blik kg beraya di kg sebelah saya ni, kitaorang mmg jarang ke mana2 kecuali rehat2 je di rumah.Tunggu la mana tau ada kawan2 yg nk datang.

Dari pagi hari WeChat x henti2 berbunyi.Maklumlah chat dalam group senyum simpul.Hehee..Group ni i yg buat sebab ada yg guna LINE tp x de KAKAO.Dlm kakao tu mmg da ada group chat yg di buat oleh si cantik, lau x silap group sekolah rasanya.Sekejap nk buka LINE, kejap lg kt kakao..susah sbb nk past2 kn msj yg sorang kawan ni bg.Tu yg terdetik nk create group baru dlm WeChat.Kenapa senyum simpul?? Ni sebab masa kami semua wechat masing2 tersenyum simpul sdri ble membaca apa yg kami chatting kan..hahaha

Mengikut plan, pada raya ke 4 mak saya ada buat open house kecik2 la.Jemput kawan2 pun tak ramai.Ada plk geng yg x dpt dtg sebab nk ke Batu Pahat katanya, lalu buat keputusan nk dtg hari ni la..sape lg kalau bkn kawan kita yg pling comey tu..bulat2 lg..ngeh..ngeh..ngeh..jgn marah ye..Si panjang plk nk dtg sekali sebab dia pemalu katanya la.. (alasan p0yo je dia ni).Discuss punye la berejam.Sampai x sedar jam da pkl 3 ptg, janji nk dtg pkl 4.tp masih ber WeChat x abis2.Dyorng ni ajak plk si cantik ni join sekali, tp x nk katanya sebab nk dtg besok je..hmmmm..lau ramai lg best kan..x pe la..


Tak de ckp dtg ke x? Tibe2 si cantik ni jd dtg la..baru je baca kakao orgnye da smpi depan rumah.Huhu..kita da lama plan nk pakai bju sama ble jumpa nnt.Baju tu beli sama2 dlm online fb,, tp x pakai bju tu jgk sbb si cantik ni ada reason tertentu.so, dia ajak pakai bju hijau yg mcm dia pakai dlm pic tu..Tp x sempat jugak sbb kawan2 da sampai semua..Baju yg tu, saya bg kt dia sempena befday dia yg lepas.


Akhirnya plan yg di rancang menjadi, bertemu la kami semua di aidilfitri buat kali ke 2 tp si panjang tu je bru first time.Tahun lps kami da jumpe buat pertama kalinya..tapi yg tu x di rancang..Hehee..sebab tu secret n surprise.saya yg atur semuanya supaya kami di pertemukan.hahaha. .ingat..ingattt x? SURPRISE!! menjadi..hehee

Cukup meriah dan ceria je ble dpt berkumpul macam ni walau x ramai ahlinya.Hope pertemuan seumpama ini akan berterusan bg mengeratkan tali silaturahim yg sudah sekian lama terjalin.Kalau tahun lepas bertiga kini berempat.1 perkembangan yg cantik kan..insha allah akan bertambah kawan2 di pertemuan akan dtg..Amin

Thanks for all my fren, menceriakan suasana aidilfitri kali ini.
Di akhiri dgn serangkap pantun buat semua, kalau nak jawab..jawab la ye pantun tu..ok..choww..

Bertahun sudah ikatan terbina
Tak sabar rasanya nk jumpa segera
Jangan ada yg rasa terhina
Hanyalah teman tapi mesra

##Da baca tu jgn lupa klik LIKE & FOLLOW ea,, ..hehee TQ.

10 ulasan:

  1. Alhamdulillah tyn da smakin sembuh..

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. Heheee..masing2 ade gelaran. Si panjang la..si comel la.. aku lak ape yek? Haaa..aku mest la si cantik..Hahahahahaaaa. . (gelak beso)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.. si cantik ea.bole2

      Padam
    2. Heheee..amik gelaran dr mak ko..

      Padam
    3. Ok, t lau rajin t aku edit ea, lau x tggu entry baru je tau

      Padam
    4. Hahaaa..da tukar name la. Si cantik gitu. Yaa..aauuwww..aauuuwww.

      Padam

Tak perlu kata apa-apa,hanya taip je komen anda.:D

Anne Nurain