Jumaat, 6 September 2013

Mini Open House# 4 Syawal

Malasnya nk update blog ni..sampai syawal pun da nk sampai ke penghujungnya.Tak tau kenapa, mood nk brblog ni x muncul2.hehee. .

Hari ke 4 syawal, di rumah mak saya.. alamak! saya la plk( bergantung pada cerita la ye). ada majlis makan2 ala2 open house gitu.Tak ramai kawan yg saya jemput sbb ni bkn dalam perancangan saya.Kalau raya ke 3 ada kwn2 yg dah datang ke rumah sbb x dpt dtg pada hari ini.Hari ni pun masih ada lagi kawan2 yg datang meskipun x ramai.Bagi saya, ia sudah membuat saya hepi.

Majlis bermula seawal 2 ptg.Menu hidangan ialah roti jala bersama kari ayam, mee sup dan puding berkuah.Alhamdulilah, rezeki dari allah. Kawan saya si cantik x dpt dtg lg, tunggu jugak tp hampeh.


Hussin & wife,Dan si baju hitam 
Kawan saya Hussin ni sebenarnya datang nak mengurut anak dy yg x berapa sihat,lau x silap jatuh kot.Kebetulan di rumah ada majlis ni,so langkah kanan la ye..Lama gak x jumpa ni,masa reunion Sek rendah saya x dapat pergi.Time ni la dapat bersembang panjang jugak la.Memang seronok dapat jumpe bile masing2 da ada kehidupan sdri.

Kawan yg baju hitam tu datang,terkejut la jugak sebab saya ajak2 gitu je.Tapi dy dtg sorang je tanpa wife dy sebab wife dan anak2 dy blik ke kampung di Thailand.Kami x berborak pun sebab dy malu katanya..Jangan di kenang yg lepas2,Just be Friend,insha allah segalanya akan baik2 aje.

Ni kawan2 saya,si cantik tu x dtg masa ni tp nk ltk gak pic dy tu.

Yang atas sekali tu my fren linda,rumah dy belakang rumah mak saya je,tapi kami x pernah dapat jumpa.Ni dia dtg bkn hari ini,tapi ke esokkan harinya.Last jumpa dy masa dia bersalin anak ke 2.Skrg baru dapat jumpa,anak dia pun da 4.Kami kawan sepermainan masa kecik2 dulu..Miss sgt2.Yg tudung biru tu da tau kan dlm enrty sblm ni.Hehee.

Kawan bertudung hitam tu Mila nama dia.Dan yg tudung oren pula Hasliza.,kami memang x la rapat sgt,sebab dia ni boleh di kategori kan dalam student yg bijak pandai masa kat sek menengah dulu.Tu yg rasa malu lah sikit.Tapi masa Form 1,kami memang sekelas.Kami mmg tak pernah jumpa lps habis sekolah.Alhamdulillah tahun ni ni rezeki kami.Dan kawan yg sorang lagi tu Ejah,dia mmg agak rapat dengan saya masa form5,bole di kata kawan giler2 kat sek dulu.

Hasliza & Husband
Hahaha ada candid plk.Bila tgk pic ni tergerak plk nk wat sketsa..so sweet~~

Hahaha..Haszliza Hassan A.K.A  Ejah..
Yang ni pun sama,hehee sukee..Jangan marah ye..saja suke2 candid
Ni lah antara yg hadir,ada ramai lagi tapi mereka bkn kawan2 saya x yah la saya snap dan post kt sini kan.
Apapun majlis berjalan dengan lancar hingga ke lewat petang.Alhamdulillah dan terima kasih kepada yg sudi datang menghabiskan hidangan yg di sediakan.hehee..Ada rezeki bertemu lagi.
Sayang ketat2 kat korang semua..Daaa~~~
Sekian.

5 ulasan:

  1. Good2..suke2..hehee. best kan klu aku dtg mase ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu ler..aku tunggu gak..ko kenal x si baju hitam tu

      Padam
    2. Baru nak tanye sape.. Din ke? Tp lain bebeno lak.

      Padam
    3. Baru nak tanye sape.. Din ke? Tp lain bebeno lak.

      Padam
    4. Hehee..mmg le lain da tua

      Padam

Tak perlu kata apa-apa,hanya taip je komen anda.:D

Anne Nurain