Ahad, 29 Disember 2013

Oh Suri Rumah



Keadaan Suri Rumah.

Kekadang ada orang tanya aku, "Eh tak keje ke? Rugi nya belajar tinggi-tinggi tapi tak kerja"

Bila aku renung aku baru perasan rupanya ada masa aku jadi :

1-Tukang Masak,
2-Tukang Kebun,
3-Penyambut Tetamu,
4-Bibik, 
5-Pengasuh,
6-Driver,
7-Tukang Cuci,
8-Guru Mengaji,
9-Cikgu / Ustazah,
10- Bodyguard,
11-kerani
12- Accountant
13- Budak Car wash
14- Tukang Urut
15- Nurse
16- Badut
17- Mak cik cleaner
18-Ladycare
19-Tukang dobi
20-Waiter

Tapi semua pekerjaan tu hanya dalam satu nama iaitu 'SURI RUMAH'





Bersabarlah wahai isteri, sesungguhnya pekerjaan yang paling banyak mendapat pahala adalah menjadi suri rumah, pahalanya melebihi segala pekerjaan di dunia.

#Copy Paste

22 ulasan:

  1. hehe.. samalah kita.. surirumah gak

    BalasPadam
  2. tak sepatutnya mereka mengatakan begitu kak.. suri rumah juga satu pekerjaan mulia.. tak semua orang mampu melakukannya.. menabung inti.. :D

    BalasPadam
  3. Tanpa suri rumah, sesebuah komuniti tu takkan hidup.. Byk makna dlm komuniti tu.. (:

    BalasPadam
  4. Alhamdulilah atien,akak pon suri rumah tangga juga..hehe banyak juga dapat pahala kan! 。◕‿◕。

    BalasPadam
  5. Semua pekerjaan ada dalam nama 'suri rumah'.. Siapa kata suri rumah tak bekerja??

    BalasPadam
  6. mama suri rumah jugak kak....

    Boleh jenguk mama di sini.. Mamaniza.com

    BalasPadam
  7. wanita serba boleh ^_^ suri rumah itu kerjaya mak saya ^_^

    BalasPadam
  8. ini bukan 3 in 1 lagi dah ni kak.. byk2 dalam satu dah ni.. :)

    BalasPadam
  9. Mmg besar tanggungjawab sbg suri rumah ni.. mmg sepatutnya dihargai terutama oleh suami & juga anak2 semua.. Salam hujung minggu Atien.. :)

    BalasPadam
  10. Orang yang cakap tu maybe tak tahu walaupun Atien suri rumah tapi Atien blogger yang glamour. Rasanya tak rugi sbb blogger pun boleh jana income, ye dak :)

    BalasPadam
  11. saya bangga jd suri rmh..
    hihih
    anak n suami tangan sendiri yg jaga semua
    walaupon tak bergaji... tapi... rasa sgt bahagia

    BalasPadam
  12. mmg berat tugas suri rumh tangga ni..:)

    BalasPadam
  13. Mmg betul tu.. hargailah isteri ataupun ibu.. tugas suri rumah ni mmg berat...

    BalasPadam
  14. siapa kata rugi?? mulia tau jadi suri rumah....
    even ika ni pun stdy medic...dah dlm proses nak hbis blaja..tp bila fikir2 rasa mcm nak jadi suri rumah je bila dah kawin nanti...

    BalasPadam
  15. mmg kena respek kat golongan ibu2, yg 24 jam bekerja tanpa cuti pun.

    BalasPadam
  16. besar tanggungjwb suri rumah ni kan..

    BalasPadam
  17. mulia sangat insan y bergelar suri rumah ni..semua kerja kena buat..tak cukup tangan..saya faham sebab bila offday saya jadi surirumah,bila berada dirumah of course la jadi suri rumah juga..
    ada y bergelar surirumah tp tak wat apa2..agak pelik kes y mcm ni..

    BalasPadam
  18. Dah lebih dua dekad menjadi surirumah.

    BalasPadam
  19. Seronok sbnrnye jadi suri rumah.Tp tulah kdg2 penat kan ;) hehehheh

    BalasPadam
  20. Semoga yang sudah bergelar isteri, mampu menjadi isteri mithali. Amin. :)

    BalasPadam
  21. Suri rumah pun pekerjaan juga kan.. tambah pulak suri rumah buat blog.. dpt jugak income.. hehe...

    BalasPadam

Tak perlu kata apa-apa,hanya taip je komen anda.:D

Anne Nurain