Ahad, 9 Februari 2014

Ayam Buttermilk


Ayam buttermilk.

Da lama saya try masak ayam buttermilk ni.Baru hari ni berkesempatan nak update.Ini adalah first try memasak ayam ni gara-gara terliur tengok blogger Fiza update resepi ayam buttermilk ni.Hehee

Saya guna ayam mentah je dan potong kecil-kecil sebab senang anak-anak saya nak makan.Aromanya memang cukup menyelerakan.Anak saya cakap sedap sangat.hehee.Memang sedap lah,tapi makan banyak-banyak rasa muak pulak.Ye la,buttermilk tu.

Kalau korang nak try,boleh tengok resepi kat Sini.Terima kasih ye fiza,share resepi.Ni resepi kedua saya try dari blog fiza 
d=(^_^)=b

23 ulasan:

  1. Balasan
    1. Memang sangat lah kyla,nanti bb pearlisha da besar boleh try bg dia cuba.mesti suka.hehee

      Padam
  2. sama2 kak.. terharu betul bila akak try guna resipi yg Fiza letak dlm blog... >_<.. npk lagi sedap dari Fiza masak tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehee.. akak tak pandai masak mcm fiza,mesti lah fiza punye lagi sedap kan.lau ada resepi yg sedap dan mudah,share lg ye.

      Padam
  3. ayam buttermilk rasa ape? butter n milk la ea?hehe..1st time dgr ni..=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haa..pandai pun.betullah tu rasa butter dan milk.hehee

      Padam
  4. da lame aku tggu resepi ni..ermm..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha..bila ingt ada entry lain lak menunggu,lama2 lupa plk.cuba lah ank ko mesti suke kot.

      Padam
  5. ayam buttermilk? 1st time dengar
    sedap ke? rasa butter ke rasa milk?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun first time dgr.buttermilk tu mesti sedap kan tu yg try,memang sedap lah.rasa butter dgn milk lah,heheee

      Padam
  6. tekak niesa xbleh terima ayam buttermilk ni..xtau kenapa..huhuh..

    BalasPadam
  7. Heee~~
    nanti nak try gak ah heehhehe

    BalasPadam
  8. Tak pernah lagi makan ayam masak buttermilk ni..cam sedap je..bolehlah fiza try nanti kan.

    BalasPadam
  9. aduhhh terliur.. nie nak pergi cari

    BalasPadam
  10. macam sedap jer..ni 1st time kaksura sura dengar..tapi tak tahu tekak boleh terima ke tidak..kalau lemak2 masin2..mesti sedap!!

    BalasPadam
  11. Wah2..bestnya kak Atien..:) nak try jgklah..

    BalasPadam
  12. Wahh.. berselera pulak tengok diawal2 pagi ni.. :)

    BalasPadam
  13. ermm nampak sedap ayam buttremilk ni..anak2 akak pon mmg kurang makan ikan..so, boleh bookmark ni resepi..boleh pelbagaikan masakkan ayam taklah jemu makan ayam goreng jew hehe..

    BalasPadam
  14. Rasa cam ramai yang try ayam buttermilk ni... nak tau rasanya, kena try jugak ni nanti... ^__^

    BalasPadam
  15. wah.. sedap tu kak.. aiza pun tak pernah lagi mencuba masak ayam bittermilk ni..

    BalasPadam

Tak perlu kata apa-apa,hanya taip je komen anda.:D

Anne Nurain