Sabtu, 2 November 2013

CheeseKut


Assalamualaikum

Datang kerajinan saya nak buat Cheesekut ni,,kegilaan yg melampau dgn cheese ni membuatkan saya bertambah2 semangat..Tak kisah lah apa jenis pun,kalau ada cheese memang saya suka.Sedap..

Bahan yg di gunakan x banyak..resepi ni cari kat google je.


BAHANNYA

1. 1 bungkus biskut deluxe crackers Hup Seng.
2. 250 gm cream cheese
3. 1/2 tin susu pekat manis
4. 2 sudu susu segar dutch lady

CARANYA

 1.Mixer atau blender cream cheese hingga cair 
2.Masukkan susu pekat manis dan mixer lg..tuang sedikit2 dan rasa tahap kemanisan..x suka manis,kurangkan sedikit susu tu.
3.Kemudian tambahkan susu segar dan mixer hingga sebati.
4.Celupkan biskut ke dalam susu segar,dan susun di dalam bekas atau loyang..( celup saje,bukan rendam ye)
5.Dan lapiskan cream cheese yg telah di mixer td ke atas biskut.
6.Ulang langkah 4 dan seterusnya hingga habis biskut tu.
Akhir kan lapisan cream cheese td di bahagian atas sekali.
7.Sejukkan dalam peti ais 
8.Dah ok,bole makan lah..
Mudah kann..


Ni lah rupa cheese Kut saya..Nampak sedap x?..Rasanya memang sedap.1 loyang x sampai 1 hari da habis..hehee
Ok..jom makan..

7 ulasan:

  1. tudia Hup Seng..di kala kekeringan roti ni cukup beharga hehehe

    BalasPadam
  2. ramai yg tunjuk...akak je yg belom cuba...asyik bertangguh je...

    BalasPadam
  3. kak atien!! sally nak!!!!! hehehe ;)

    BalasPadam
  4. sedapnya.. tapi belum pernah cuba lagi hehe :)

    BalasPadam
  5. ya Allah dah kecur liur ni..nyum2 terliur sangat dah..dok cari resepi2 kat blog akak..hee
    nampak sedap dan mudah. :)

    BalasPadam
  6. sedapnya.. be;um pernah lagi aiza makan.. klau ada masa boleh cuba nanti..

    BalasPadam

Tak perlu kata apa-apa,hanya taip je komen anda.:D

Anne Nurain